Bert van Erkom

Bert


Een nieuweling in de politiek; daar ben ik er 1 van. Vorig jaar had ik al de nodig raadsvergaderingen aangehoord, om te ondervinden of de politiek wat voor me was. Een duw in mijn rug kreeg ik na aanleiding van het onderdeel “onderhoud begraafplaatsen” en door de reacties van mensen op mijn ingezonden stuk in nieuwsblad Geldermalsen over dit onderdeel. Mijn verbazing werd groter, over het feit dat iets doorgevoerd kan worden, terwijl een groot deel van de inwoners tegen is. Dit alles, los van de ambtelijke benadering naar de inwoners bij dit onderdeel.

Ik heb gezocht naar een partij die bij mijn ideeën over “mens” in deze gemeente kunnen zijn past, i.p.v van het gevoel te hebben dat je als nummer afgehandeld wordt of wandelende portemonnee bent, waar “maar even” een bijdrage uit moet komen. Niet dat ik tegen belastingen ben, maar ik geloof in de kunde van de burger om iets goedkoper op te lossen, door je belangeloos in te zetten en/of creatief te ondernemen. Dit alles met het doel om iets te verbeteren of te bewerkstelligen. Belangrijk vind ik dat mensen hier ruimte in houden en krijgen.

Verder geloof ik in het verenigingsleven. Door te luisteren naar mensen, binnen de stichting waar ik actief ben en blijf, hoor je wat er bij mensen leeft. Het behouden van de dorpskernen, gemeentelijke financiën en leefbaarheid in de dorpen is daar een voorkomend gesprek.

Het vak bouwkundig restaureren waar ik me graag mee bezig hou versterkt het gevoel, dat we zuinig moeten zijn op de gebouwen met hun omgeving die de dorpen hun eigen sfeervolle karakter geven. Nieuwbouw is prima, maar passend en op de plekken die daarvoor aangewezen zijn.

Wie ik ben; Ik ben de 39 jarige Bert van Erkom. Zoon van de fruitteler en natuurlijk actief bij de Fruitcorso.